An overall view of the original house and new garage.

The exterior of the extension compliments the existing house and gardens.

The rear of the extension set between the existing house and hillside.

The interior was designed to be as light and open as possible whilst retaining the character of the property.

The timber truss was designed to provide support to the roof whilst also being an aesthetically pleasing feature.

The new garage innovatively housed a sewage treatment plant

This project, which comprised a new garage, kitchen extension and the renovation of the original property, required the practice to demonstrate skill and sensitivity in handling building work in a conservation area, within the North York Moors National Park. The cottage was tastefully extended to be in keeping with the surrounding properties in the hamlet, whilst the interior was designed to maximise natural light and space. The new garage innovatively housed a sewage treatment plant, which saved an otherwise extensive irrigation drainage system.

 

Extension to North Yorkshire Cottage

© 2016 CGGW

  • w-facebook
  • Pinterest Clean
  • LinkedIn Clean

The interior was designed to be as light and open as possible whilst retaining the character of the property.